10 benefitů hraní paměťových her

   Paměťové hry jsou od nepaměti skvělou zábavou pro všechny věkové kategorie. Jeden z velkých benefitů hraní těchto her je posilování paměti. Nemalou roli hrají i v pomoci se socializovat.  K dispozici jsou různé typy her, jako jsou hry s paměťovými kartami, koncentrační hry, hry které testují paměť, zapamatování si slov nebo číselných kombinací a mnoho dalšího.

Dnes se podíváme na 10 nejvýznamnějších benefitů.

   

  1. Lepší funkce mozku

 

Pokud budete denně hrát hry, které působí na činnost mozku, začnete brzy pozorovat zvýšení pozornosti, lepší soustředění a koncentraci, a u dětí podporují lepší vývoj části mozku, která je zodpovědná za čtení a psaní. Paměťové hry pomáhají také s posílením kritického myšlení.

 

  1. Posílení mozku

 

Se zvyšující se úrovní hry a vyšší úrovní obtížnosti se posiluje mozek a jeho správné a pravidelné trénování vede ke snížení rizika ztráty paměti.

 

  1. Nejlepší mozkové cvičení

 

Paměťové hry jsou nejlepší mozkové cviky, které se zaměřují na tu jedinou část těla. Můžete pozorovat bystřejší mozek  u těch, kteří hrají hry pravidelně, oproti těm, kteří nehrají hry vůbec. Není důležité jak dlouho se hře věnujete jako je důležitá pravidelnost. Tzn. Je lepší si zahrát denně 20 minut, než-li jednou týdně hodinu.



  1. Stimulace myšlení

 

 Pravidelné hraní vám pomůže naučit se reagovat okamžitě v jakékoliv situaci.

 

  1. Vylepšení vizuální reflexe

 

 Procvičování vizuální paměti je stejně tak důležité, protože vám pomáhá rychle se zorientovat v rozdílných obrázcích a trvá pak kratší dobu se zorientovat a správně     identifikovat věci.

 

  1. Rozpoznávací schopnost

 

Svou schopnost rychle rozpoznat věci zvýšíte hraním těžších her. Pokud při hraní nevynaložíte žádné úsilí, nezvýší se ani vaše schopnost rychlého úsudku.

 

  1. Krátkodobá pamět’  

 

Výzkum zjistil, že u lidí,  kteří řeší hádanky, křížovky, hrají karty, se oddálil příchod stařecké demence.

 

  1. Kreativita 

 

Hraním her trénujete svůj mozek ke schopnosti lépe řešit problémy, jste více otevření změnám a rozvíjí se kreativní myšlení.

 

  1. Plánování a předvídavost 

 

oblast mozku, která je zodpovědná za úsudek, sebekontrolu a plánování se zlepšuje pravidelným hraním her. Při hrách se totiž snažíte každý krok udělat lépe než jste dělali předtím.

 

  1. Lepší slovní zásoba

 

Hry jako Scrabble rozšiřují slovní zásobu.

 

Na závěr jen krátce. Výhod a benefitů hraní her je nespočet a sami jejich účinky okusíte jejich pravidelním hraním.