Další novinka - MultiTRIO DOPRAVNÍ ZNAČKY

Do rodiny her MultiTRIO přibyla novinka - DOPRAVNÍ ZNAČKY

Je to jedinečný komplet her a na českém trhu něco takového mezi deskovými hrami ještě nebylo. Sada mimo jiné obsahuje podklady pro testy 20 dopravních situací, které se děti musí učit již v raném věku jako chodci nebo cyklisté. Hráči se účastní dopravních situací jako figurky, které hned po rozbalení krabice sestaví, a ty pak najdou využití při řešení dopravních situací i při zapojení do her samotných. 
Další z herních variant jsou založeny na hledání dvojic či trojic kartiček, tak jak to znáte z jiných her české značky Pexetrio. Herní plány jsou vyrobeny z kvalitního křídového papíru a kartičky z tvrdého kartonu. Ze zkušenosti s hrami Pexetrio vydrží mnoho hraní i časté používání. Graficky je hra vyvedena velmi pěkně, přehledně a srozumitelně. Pro začátek jsme si prošli plánky a první dojem potvrdil záměr tvůrce tohoto MultiTRIA - připravit děti na skutečný provoz. Na vyobrazené situace v reálném životě narazí každý, kdo se pohybuje ve městě a v provozu. 
Návod obsahuje 30 stran a kromě představení herních variant také vysvětluje dopravní situace a jejich správné řešení. Dále jsem vyobrazeny trojice kartiček, které spolu souvisí - dopravní značka a k ní situace s dodržením a porušením pravidla značky. Každá použitá značka je navíc popsána podle vyhlášky. Kartičky tedy představují perfektní prostředek na seznámení dětí s tím, co budou v budoucnu jako dospělí při absolvování autoškoly potřebovat.