Hrajeme MultiTRIO ABECEDA

Konečně ji máme - krabici MultiTRIO ABECEDA. Převedením do formátu MultiTRIO došlo ke spojení dvou krabiček Pexetrio, které obsahovaly odděleně základní písmenka a rozšíření na celou abecedu. K tomu jsou zde čtyři herní plakáty a výborná pomůcka - tabulka s křídou. Herní možnosti tohoto MultiTRIA jsou opravdu rozsáhlé - 15 herních variant a ještě další využití pro výuku nebo procvičování slov. Jako první hra byla u nás jednohlasně zvolena Šibenice, při které hned zapojíme tabulku s křídou. 

Už na úvod nás čeká zábava při rozbalování a přípravě kartiček, která se nebude opakovat, vylupování kartiček z mřížek je super. Kartičky jsou připravené, až později během hry jsme si je pro přehlednost rozdělili po písmenkách do trojic. Je to rychlejší na hledání písmene, které právě potřebujete. Ve změti kartiček v krabici to správné ne a ne najít, proto doporučuji roztřídit na trojice už před zahájením hry.

Pokud hrají malé děti, stačí jeden plakát na kratší slova do 6 písmen. Pro zdatnější hráče přiložte dva herní plakáty k sobě, vytvoří se prostor pro slova dlouhá až 12 písmen. A můžete začít. Určíte, kdo bude první vymýšlet slovo, ten si vezme tabulku s křídou, další hráč nebo hráči hádají. První hráč si vymyslí slovo a počáteční a poslední písmeno slova umístí na herní plán. Kdo další postup hry nezná, podrobně je vše popsáno v přiložené knížečce s návody. Hráli jsme několik her za sebou a pokaždé se vystřídali v zadávání. Využití tabulky a křídy je úplně nový prvek, který u nás zabodoval. V žádné jiné hře jsme na takovou vychytávku nenarazili a je to drobnost, která ovšem dotahuje tuto hru k dokonalosti. 

Rozhodně brzy vyzkoušíme nějakou další herní variantu a podělím se zde v blogu o postřehy.