Neocenitelný přínos pro rozvoj intelektu již u tříletých dětí

Ve třech letech už je dítě zralé a schopné začít využívat potenciál Pexetria. V herní variantě loto hledá a přikládá kartičky k tištěnému plánku. Fantazie přitom pracuje na plné obrátky a vznikají nové příběhy. S každým hraním přichází nové povídání. Co na tom, že je to v miminštině. Vždyť se mu právě rozvíjí řeč, paměť i pozornost. Přiřazování obrázků, které spolu souvisí, zase podporuje logické myšlení. Jde zkrátka o velmi efektivní využití hry Pexetrio. A to jsme teprve na začátku!

lototrio-varianta-pro-nejmensi

LOTO TRIO

Použijeme plakát s natištěnými obrázky trojic – kartiček. Hráči pokládají správné kartičky na tištěnou předlohu. Při hře se snaží pojmenovat jednotlivé kartičky a  názvy trojic.

Několik herních variant:

  • Kartičky jsou rozložené na ploše lícem nahoru a hráči pokládají kartičky v libovolném pořadí.
  • Kartičky jsou naskládané na hromádce (ve sloupci). Hráči odebírají jednotlivé kartičky a musí je pokládat na správné místo v určeném pořadí.
  • Kartičky jsou rozložené na ploše rubem nahoru. Hráči kartičky postupně otáčejí a hledají potřebné kartičky podle trojic na plakátku.

hrej-si-a-uc-se-edukativni-deskova-spolecenska-hra

Vazby mezi kartičkami: k pejskovi patří kuřátko, nebo štěňátko?

  • Použijte stejný plakát jako při předchozích variantách, ale přeložením získáte pouze levý sloupec, kde jsou zobrazeny pouze první kartičky z každé trojice.
  • Hráči se snaží sestavovat trojice, kdy k první kartičce na plakátku hledají dvě zbývající kartičky do trojice BEZ pomoci předtištěných obrázků.

hra-pro-deti-od-3-let

 

LOTO-TRIO KDO DŘÍVE – hra pro všechny

  • Kartičky zamícháme a vytvoříme rubem nahoru hromádky podle počtu hráčů. Na povel všichni zúčastnění hráči otočí kartičku ze své hromádky a jejich úkol je co nejrychleji ji správně položit na LOTO-TRIO plakát a správně ji pojmenovat!
    Kdo tak učiní první, tah vyhrál!
    Hraje se do vyčerpání kartiček. Zvítězí hráč s nejvyšším počtem vítězných tahů.

lototrio-zabavna-deskova-hra-pro-nejmensi

Tip pro evidenci vítězných tahů: hráč, který vyhrál tah, si vezme všechny kartičky z tohoto tahu. Na závěr hry hráči porovnají počty kartiček, zvítězí hráč s největším počtem kartiček.