5 věcí které vás zabaví v létě.

Těchto 5 jednoduchých aktivit berte jako inspiraci, jak zabavit své dítě v období prázdnin, pomoci mu se vzdělávat zábavnou formou a ještě mu vytvořit nezapomenutelné zážitky, které může po prázdninách sdílet s kamarády ve škole. 

 

1. Zajeďte si společně na farmu. Mnoho lokálních farem Vás rádo provede a ukáže jak farmaření funguje. Naučíte se mnoho o zvířatech na farmě i o jejím chodu. Vemte si sebou Pexetrio Zvířátka na statku a učte se obrázky zároveň s reálnými zvířaty. Máte k nim i encyklopedii, kam si můžete dopsat poznámky, které v ní nenajdete. 

2. Vydejte se do lesa. Stále máme spoustu krásných lesů, které stojí za návštěvu. Krom klidu a pohody, kterou v nich najdete, je zde o zábavu postaráno na celý den. Inspiraci, co se v lese přiučit najdete v Multitriu Les, kde se naučíte o lese vše od rostlin po vysokou zvěř anebo Pexetrio Houby, kde se dozvíte, které houby sbírat a které raději ne. S oběma si užijete spoustu zábavy. 

3. Zajděte si na farmářské trhy. Rozhlédněte se po té krásné zelenině a ovoci všude kolem a pořádně ji prostudujte. Jaký tvar má rajče a jak voní jablko? Proč každá třešen jinak chutná? Nechte děti hlouběji přemýšlet o každém kusu a více si uvědomit co vlastně drží. Jako pomocníka si přibalte Pexetrio Ovoce a zelenina, které Vám poradí jak s ovocem a zeleninou mimo jiné i dále nakládat. 

4. Dinoparky jsou ideální výlet pro všechny koho zajímá troha té historie. V Pexetriu Dinosauři najdete encyklopedii a zastoupení těch nejznámějších a můžou si je tak prohlédnout i v 3D podobě a lépe zapamatovat. Hra potom bude o to zábavnější, když budete vzpomínat na společné zážitky. 

5. Trochu kreativity jenom prospěje. Připravte si papír, pastelky, tužky, barvičky a Pexetrio Státy světa nebo Státy evropy. Společně si všechny jednotlivé země projděte a namalujte si mapu zemí, které chcete navštívit. Ke každé zemi přidejte aktivity, které chcete dělat, která místa navštívit a naplánujte si tak dokonalý výlet snů! 

Inspiroval Vás článek? Budeme rádi pokud s námi Vaše zážitky s Pexetriem budete sdílet. Sledujte nás na našich Facebookových stránkách a Instagramu. 

Krásné léto vám přeje 

Tým Pexetria.