LOTO-TRIO Zvířátka v ZOO 1+2 = PEXETRIO trochu jinak

Hra LotoTrio Zvířáta v ZOO jednoduše na první pohled krásná. Fotky zvířat přenesou nejen děti do zoologické zahrady. Tato neokoukaná a nápaditá deskovka si proto zaslouží obšírnější představení. Navazuje na známá Pexetria, princip základních herních variant je stejný, navíc ale nabízí herní plakáty, na kterých jsou seřazena zvířata podle velikosti od nejmenšího po největší a podle rychlosti od nejpomalejšího po nejrychlejší. Jak bylo výše zmíněno, na rozdíl od dobře známých Pexetrií, která představují přírodu, povolání, státy a další témata na kartičkách formou kreslených obrázků, zde jsou zvířata pořízena na fotografiích v jejich běžném denním životě v prostředí mnoha zoologických zahrad v České republice i v jiných evropských městech.

Jako máma dvou holek, které už mají 1. stupeň základky za sebou, oceňuji to, že i pro tuto věkovou kategorii hra LotoTrio Zvířata v ZOO přináší nejen zabavení, ale i nové poznatky. Bonusem herní varianty LOTO NEJ NEJ je napínavý průběh až do konce, protože systém bodování může vývoj hry obrátit až na samém konci. Právě proto hra postupným hledáním a skládáním kartiček zvířat podle velikosti nebo rychlosti přirozeně podporuje soutěživost a taktiku, a to je nový, opravdu skvělý prvek.

Holkám se moc líbily texty na zadní straně velké karty. Ta je mimochodem nadstandardem ve srovnání s klasickým Pexetriem. Jsou zde přehledně a výstižně uvedeny důležité informace o zvířeti. Když jsme hráli herní variantu Pexetrio s menšími dětmi, holky se samy přirozeně rozhodly zajímavosti z karet mrňousům zprostředkovat.

Na závěr – hru LotoTrio Zvířáta v ZOO doporučuji všem, kdo mají rádi hry s nápadem. Určitě nezapadne do skříně a děti se k ní budou vracet. Hra obsahuje mnoho herních variant a podle nálady a chuti si zvolíte, co se bude hrát. Je výborná pro společně strávený čas s babičkou a dědou.