MultiTRIO LES je pecka

V posledním článku blogu je otevřený konec a otázka, jestli víte, proč se říká "Až opadá listí z dubu..." .... Správně. Je to když chce někdo říct, že něco nenastane nebo že nikdy. Na dubu zůstává staré listí  po celou zimu a poslední suché barevné listy opadají, teprve když raší z pupenů nové, svěže zelené lístky. Příroda lesa je nádherně zachycena ve hře MultiTRIO LES.

Jedna krabice a tolik herních variant uvnitř ... pro děti se zájmem o přírodu naprostá fantazie. Ale i děti, které si "jen" rády hrají deskové hry a příroda je až tak nebere, se se zájmem přidají. V MultiTRIU LES je totiž i napětí a několik kvízů. A kdo by nepoznal muchomůrku? K tomu se v kvízu v jedné z otázek můžou děti dozvědět (nebo s jistotou odpovědět), proč se jí říká právě muchomůrka.  MultiTRIO LES propojuje všechny pohledy na les jako ekosystém. Zastoupeny jsou zde různé skupiny zvířat - hmyz, ryby, ptáci, savci .. a rostliny - stromy, keře, byliny ... a houby. Skupiny jsou vzájemně propojené tak, jak se v přírodě vyskytují.

Děti mají rády herní variantu Chmatavka, ve které je cílem podle vlastnosti organismu najít ty správné kartičky. "Co žije ve vodě?", "Co létá?" "Co je větší než liška?"

Na MultiTRIU opět oceňujeme kromě velkého množství herních variant, také materiál, ze kterého je vyrobeno. Pevný kartón vydrží nespočet uchopení kartičky a čtverečky mají tak akorát velikost.