Pochvala na naše vystřihovánky na Blogu Zrzky

Oblíbený Blog Zrzky publikoval pochvalné hodnocení našich vystřihovánek. Autorka článku Jana se velmi pěkně rozpovídala o výhodách našich vystřihovánek v praxi. Podle jejího pohledu na věc má každé dítě někdy „stříhací“ období, kdy jej fascinují nůžky. A má pravdu. 

Celou recenzi si můžete přečíst zde...

 

Pracovní sešity s názvem Začínáme vystřihovat autorku zaujaly na první pohled svými nádhernými ilustracemi, v případě motivů přírody (Na statku, U vody, Na louce, Na horách apod.) jsou navíc obrázky velmi reálné, a to je z edukativního hlediska důležité. Aktivita je velmi kreativní a rozvíjí schopnosti dítěte. 

Velkým přínosem našich vystřihovánek je podle autorky jednoduchost. Mnohé jiné složité vystřihovány děti spíše odradí. Na některých stránkách našich vystřihovánek jsou i doplňkové úkoly typu bludiště, vybarvování, přiřazování.

Autorka Jana oceňuje také praktickou stránku vystřihovánek. Líbí se jí velký formát na šířku, tvrdé a velmi odolné listy i umístění listů, které jsou určeny k nastříhání, doprostřed, odkud jdou před zahájením činnosti nádherně jednoduše ze svorek vyjmout.

Jana závěrem říká: Vystřihovánky sklízí doma úspěch, pro svůj formát a znuvupoužitelnost jsou super i na dovolenou k zabavení po náročném dni. Rozvíjí jemnou motoriku a představivost. Už předškolní děti zvládnou pracovat samy. Pracovní listy pak dětem zůstanou jako kniha k prohlížení. Díky kvalitě textů i kreseb je vnímám jako velice přínosné a moc doporučuji.

Moc děkujeme za krásné hodnocení vystřihovánek!